Logo fly-drive-portugal.nl Fly drives en Rondreizen in Portugal - fly-drive-portugal.nl
Home ⮞ Pousada rondreis

menu
Fly-drive
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vlucht en autohuur
 
 
 
 

POUSADA RONDREIS PORTUGAL

Zoek hier uw ideale fly-drive met overnachting in de Pousadas de Portugal


Kasteel in Guimarães - 15-daagse Pousada rondreis - Portugal

Pousada rondreis Portugal: De Grand Tour Portugal

Deze rondreis gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal. De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.
Reisduur: 15 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Palmela - Pousada fly drive - Rondreis Midden en Zuid Portugal

Pousada rondreis Midden & Zuid Portugal

Startpunt van deze pousada rondreis is Palmela vanwaar u een bezoek kunt brengen aan Lissabon, Sesimbra of aan het schiereiland Troia met de Romeinse opgravingen. U verlaat de kuststreek en rijdt al snel de Alentejo binnen, waar u zich zult verbazen over de rust en de ruimte, het glooiende landschap en de middeleeuwse vestingstadjes. Op weg naar Vila Viçosa kunt u een bezoek brengen aan Estremoz. Uw Pousada in Vila Viçosa ligt naast het schitterende Paleis van de Hertogen van Bragança. De reis gaat hierna naar het westen, waarbij u onderweg het unieke museumstadje Évora zeker niet mag overslaan. Vanuit Évora kunt u via het oude stadje Viana do Alentejo of langs het uitgestrekte stuwmeer van Alqueva naar Beja rijden. Aan de rand van Beja ligt de imposante Torre de Menagem een 13e eeuws bouwwerk, waarvan de beklimming wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Na uw overnachting in de Pousada in Beja rijdt u naar de Algarve in Zuid Portugal. U verblijft in Pálacio de Estoi, een 18e eeuwse paleis in Rococo stijl, dat opvallend veel weg heeft van een paleis uit een sprookjesboek.
Reisduur: 8 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Misericordia kerk, Viseu - Pousada fly drive - In de voetsporen van de Romeinen

Pousada rondreis Portugal: In de voetsporen van de Romeinen

Prachtige pousada fly drive Portugal waarbij uw eerste stop in Viseu is. Dit was ooit de woonplaats van de beroemde 16e eeuwse Portugese schilder Grão Vasco. U verblijft in een prachtig gerestaureerd voormalig hospitaal. Vervolgens rijdt u via Coimbra, de universiteitsstad van Portugal naar Condeixa-a-Nova, vlakbij de Romeinse ruïnestad Conimbriga. Hierna logeert u binnen de stadsmuren van het historische stadje Ourém. De volgende stop is Pousada Palacio de Queluz, gelegen tegenover het Nationale Paleis van Queluz, even ten noorden van Lissabon. Dan volgt Évora, een ommuurd wit museumstadje, dat al in 1986 door UNESCO op de werelderfgoedlijst werd geplaatst. Uw Pousada hier ligt aan een pleintje in het historische centrum en tegenover de Romeinse tempel van Diana. De laatste twee nachten verblijft u in de vlakbij het strand gelegen Pousada do Infante in Sagres.
Reisduur: 8 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Santa Maria Kerk in Marvão - Pousada rondreis Portugal - Alentejo

Pousada rondreis Portugal: Alentejo

Met deze fly-drive ontdekt u de veelzijdigheid van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. U vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. Deze rondreis gaat langs de mooiste en luxe hotels van de Alentejo. Pousadas de Portugal: meestal kloosters, landhuizen of kastelen die omgebouwd zijn tot hotels, vaak gelegen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties.
Reisduur: 10, 12 of 15 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Kasteel van Beja - Pousada rondreis Portugal - Alentejo en Algarve

Pousada rondreis Portugal: Alentejo & Algarve

Tijdens deze rondreis met (huur)auto door de zuidelijke provincies van Portugal, de Alentejo en de Algarve, bent u te gast in karakteristieke pousada-hotels. Het is vooral de ligging die een verblijf in een pousada zo bijzonder maakt. U bezoekt de vestingstadjes en rijke cultuurschatten van de Alentejo, reist door het wijdse, agrarische binnenland, kunt prachtige wandelingen maken langs de afwisselende en ongerepte westkust’.
Reisduur: 8 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Palmela - Pousada fly drive - Rondreis Midden en Zuid Portugal

Fly-drive Spanje en Portugal (pousadas en paradores)

Unieke fly-drive Spanje en Portugal met verblijf in pousadas en paradores! Deze fly-drive laat u kennis maken de Costa de Lisboa, waarbij een bezoek aan het romantische Sintra niet mag ontbreken (overnachting in de pousada van Queluz). Op weg naar de Alentejo adviseren wij u om een bezoek te brengen aan Tomar en hier de imposante kloosterburcht van de Tempeliers te bezoeken (overnachting in de pousada van Crato). Na uw bezoek aan de Alentejo rijdt u de grens over naar Spanje. Hier kunt u het schitterende Parque Natural de Monfrague, met een bijzonder gevarieerde fauna bezoeken. Maak verder kennis met de historische steden van de regio Extremadura. Na uw overnachtingen in de paradores van Plasencia en Trujilo rijdt u weer terug naar Portugal waar voor u overnachtingen zijn gereserveerd in de pousadas van Vila Viçosa en Palmela.
Reisduur: 10 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Paleis in Queluz - Pousada rondreis - Flydrive Midden Portugal

Pousada rondreis Midden Portugal

Deze rondreis begint met een verblijf in Queluz; perfect om een bezoek te brengen aan de bekende badplaatsen Cascais en Estoril of aan de hoofdstad Lissabon. Ook leuk is het om rond te kijken in het romantische stadje Sintra met schitterende paleizen en parken. De tweede bestemming is het stadje Condeixa-a-Nova vlakbij het oude centrum van de universiteitsstad Coimbra. De magnifieke Romeinse ruïnes van Conimbriga liggen op slechts 2 km. Op dag vier gaat de reis naar Crato, waarbij wij u adviseren onderweg een stop te maken in Tomar en hier de imposante kloosterburcht van de Tempeliers te bezoeken. Verder zuidelijk steekt u de rivier de Taag over en arriveert in de provincie Alentejo. U overnacht hier in de 14e eeuwse kloosterburcht vlakbij het historische dorpje Crato. Hierna volgt Vila Viçosa, waar uw pousada naast het Paleis van de Hertogen van Bragança is gelegen. Maak onderweg een stop in Estremoz en vergeet niet vanuit de benedenstad de klim te maken naar het ommuurde bovenstadje. Op de zesde dag rijdt u naar het westen, waarbij u onderweg het witte museumstadje Évora zeker niet mag overslaan. Uw laatste overnachtingen zijn in een middeleeuwse kloosterburcht in Palmela.
Reisduur: 8 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Viana do Castelo - Pousada rondreis Portugal - Minho

Pousada rondreis Portugal: Minho

Pousada rondreis door de groene noordelijke provincie van Portugal, de Minho. U bent te gast in karakteristieke pousada-hotels, met ruime en stijlvolle kamers voorzien van alle mogelijke comfort. U reist langs de stranden van de Atlantische kust, de citadellen van de Minho-vallei, de ruige granietbergen van de Peneda en Gêres, ongetwijfeld de mooiste wandelgebieden van het land, en naar de historische steden Braga en Guimarães.
Reisduur: 8 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Amares - Unieke Pousada en Parador rondreis - Noord Portugal en Spanje

Pousada/Parador rondreis: Portugal & Spanje

Combineer Spanje en Portugal, Paradores en Pousadas, natuurparken, woeste kusten, zee en strand en steden als Porto en Santiago de Compostela. De Portugese Minho en het Spaanse Galicië, zijn door de taal en cultuur sterk met elkaar verbonden. Hoogtepunt is ongetwijfeld Santiago de Compostela, eindpunt van vele pelgrimstochten. Geniet van de lokale en regionale keuken, tradities, de vele uitzichten en bezienswaardigheden die dit gebied zo uniek maken.
Reisduur: 15 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Guimarães - Pousada fly drive - Rondreis Noord Portugal

Pousada rondreis Noord Portugal

Uw eerste bestemming tijdens deze fly-drive is Guimarães ("Wieg der Natie"). Het is leuk wandelen door de smalle straatjes, langs oude huizen, versierd met beelden en smeedijzeren balkons. De volgende twee overnachtingen zijn in Pousada Monte de Santa Luzia, hoog gelegen op een heuvelrug met een prachtig uitzicht op de oceaan en Viana do Castelo. Op de vijfde dag gaat de route naar Amares. Rij via Ponte de Lima, een van de mooiste plaatsen van de Minho provincie. Al in de oudheid was het een belangrijk knooppunt van wegen. Uit die tijd dateert ook de Romeinse brug over de Lima-rivier. Uw Pousada in Amares ligt vlakbij het Nationale Park Peneda-Gerês. Bezoek Caldas do Gerês, een in de 19e eeuw tot bloei gekomen kuuroord met in de hoofdstraat een rij prachtige Victoriaanse huizen, die herinneren aan de oude glorie. Tijdens de laatste twee dagen in Viseu logeert u in een prachtige Pousada, gevestigd in het voormalige 18e eeuwse São Teotónio ziekenhuis. Geniet er van het uitzicht, wandel door de 15e eeuwse toegangspoort naar het historische centrum van Viseu met de imposante kathedraal en het beroemde Museum Grão Vasco.
Reisduur: 8 dagen
Ook te boeken met eigen vervoer | Maatreis mogelijk

Gerelateerde reizen:
Fly-drive Portugal
Fly-drive Madeira
Fly-drive Azoren